Prograin Organic a lansat primul produs certificat ecologic destinat consumului uman- Făină ecologică de spelta

Prograin Organic a lansat primul produs certificat ecologic destinat consumului uman- Făină ecologică de spelta

Spelta este o cultură istorică și nutritivă unică, care continuă să atragă atenția consumatorilor datorită beneficiilor sale pentru sănătate și diversității sale în bucătărie

Istoria: Spelta este una dintre cele mai vechi culturi agricole cunoscute, cultivate cu peste 7000 de ani în urmă în regiuni ale Orientului Antic, cum ar fi Mesopotamia și Asia Mică. Cu trecerea timpului, ea a fost înlocuită cu grâul obișnuit, dar în ultimele decenii, spelta își recâștigă popularitatea.

Beneficii: Spelta are mai multe beneficii semnificative. În primul rând, este bogată în proteine și substanțe nutritive precum vitaminele din complexul B, fier și magneziu. De asemenea, conține mai puțin gluten decât grâul obișnuit și poate fi mai ușor tolerată de către persoanele cu anumite tipuri de sensibilitate la gluten.

Sănătate: Consumul de spelta poate contribui la o digestie sănătoasă și la reducerea proceselor inflamatorii din organism, datorită proprietăților sale unice. De asemenea, ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge și poate contribui la menținerea unui nivel de energie stabil.

Variație: Spelta este folosită într-o varietate de rețete culinare, inclusiv pâine, terci, paste și fulgi. Gustul său distinct, asemănător nucilor, conferă produselor finite aromă și gust special.

Ecologie: Spelta este, de asemenea, populară printre cei care iubesc produsele ecologice, deoarece la cultivarea acestuia sunt folosite doar îngrășăminte naturale, conform cerințelor  și normativelor agriculturii ecologice.

Astfel, Prograin Organic a lansat primul produs certificat ecologic destinat consumului uman: Făina ecologică de spelta! Aceasta, integrează următoarele elemente ale lanțului valoric:

 1. Originea materiei prime ecologice în parteneriat cu fermierii locali.
 2. Propria linie de decojire și procesare a materiei prime.
 3. Producerea făinii la moara certificată ecologic.
 4. Făina noastră îndeplinește toate cerințele legislației naționale și europene pentru producția alimentară!

Făina ecologică de spelta PROGRAIN ORGANIC este proaspăt măcinată și se manifestă perfect la realizarea unui spectru larg de produse de brutărie și patiserie, deoarece:

 • Grâul spelta este o rudă străveche a grâului moale;
 • Făină ecologicăeste obținută fără utilizarea de substanțe chimice și fără intervenții genetice;
 • Oferă produselor de brutărie și patiserieun aspect atrăgător și o aromă unică de nucă;
 • Conținut mai ridicat de substanțe nutritive (proteine, aminoacizi, minerale, acizi grași nesaturați);
 • Conține Thiocyanat, cu efect vitalizant, de stimulare a imunității și antiinflamator;
 • Absorbție rapidă a nutrienților vitali și digerare mai ușoară, comparativ cu alte tipuri de grâu;
 • Ingredient ideal pentru producerea de pâine, blaturi de pizza, plăcinte, biscuiți, prăjituri, brioșe, clătite și multe altele;
 • Potrivită pentru vegani.

PROGRAIN ORGANIC creează soluții reale ți durabile în domeniul agriculturii ecologice regenerative și a alimentației ecologice, ce corespunde nivelului înalt de așteptare a consumatorilor!

Făina de spelta ecologică poate fi achiziționată de pe platforma online a produselor ecologice: www.biofood.md