MOVCA a lansat o platformă de vânzare online a produselor agroalimentare ecologice

MOVCA a lansat o platformă de vânzare online a produselor agroalimentare ecologice

Prima platformă de vânzare online a produselor agroalimentare ecologice din țara noastră, www.biofood.md, a fost lansată miercuri, 13 iulie, la Chișinău, de Asociația MOVCA. Platforma a fost creată cu suportul Programului „Farmer-to-Farmer”, finanțat de USAID și implementat de CNFA Moldova.

„Biofood a fost înființată la solicitarea membrilor Asociației MOVCA cu scopul de a facilita legătura directă între producătorii și consumatorii de produse ecologice”

a menționat Victoria Ceban, directoarea executivă a Asociației MOVCA.

Pe platformă sunt expuse în acest  moment spre vânzare peste 100 de produse, precum cereale, fructe, legume, miere, alune, migdale, semințe, făină, uleiuri terapeutice și alimentare, ceaiuri din ierburi, săpunuri etc.

„Comenzile pot fi efectuate deja online pe site-ul biofood.md, precum și pe pagina de Facebook cu aceeași denumire. Produsele sunt împachetate în pungi biodegradabile, modalitățile de achitare sunt variate, iar în momentul livrării este eliberat bon de casă”

a specificat Venedict Strişca, coordonator vânzări al Asociaţiei MOVCA.

„Deși ne orientăm spre afirmarea produselor ecologice moldovenești pe piața externă, ne dorim ca în primul rând concetățenii noștri și mai ales copiii să aibă acces la alimente de înaltă calitate și sănătoase”

a remarcat Spartac Chilat, cofondator și administrator al grupului de companii Prograin Organic.

„Crearea acestei platforme corespunde misiunii Programului „Farmer-to-Farmer” în ceea ce privește promovarea unor îmbunătățiri durabile în securitatea alimentară, precum și în procesarea, producerea și comerțul agricol”

a subliniat Nadejda Mocanu, directoarea CNFA Moldova.